VEDRUNA

Escoles Vedrunes ARA

Celebració dels190 anys de la Congregació Vedruna

– Resum acte 190 anys: https://youtu.be/lVhvom4JINU

– Professors de Plàstica: https://youtu.be/8iAvxyn6dLU
– Història Joaquima Vedruna: https://youtu.be/lNslSpZMuTc
– Educadors Vedruna: https://youtu.be/dHipSIFVyOc

 

 

10è aniversari de la  FUNDACIÓ EDUCATIVA VEDRUNA en la trobada de mestres al Teatre Atlàntida el passat 7 de setembre de 2012.

 


 

Desplegable educatiu

L’Escola Vedruna-Tona formem part d’un àmplia xarxa d’escoles d’arreu del món.

A Catalunya som 38 escoles  molt diverses però cohesionades totes per una història i per un projecte educatiu compartits.

Som comunitats educadores de llarga trajectòria, amb l’experiència que ens dóna un camí iniciat l’any 1826, quan al nostre país tot just s’obrien les portes de les primeres aules d’ensenyament femení.

Som un col·lectiu educatiu dins l’òrbita de l’escola cristiana de Catalunya, i part integrant de l’escola catalana d’aquest país, compromesa amb la seva cultura i la seva llengua.

Les escoles Vedruna actual són hereves d’una iniciativa educativa impulsada per una gran educadora: Joaquima de Vedruna i de Mas, a través de la seva fundació "Germanes Carmelites de la Caritat”. La seva intuïció pedagògica va dur-la a liderar el projecte d’una gran xarxa escolar, present a més de vint-i-cinc països de quatre continents, per impulsar l’educació amb una identitat i en estil propis. Aquesta pedagogia constitueix avui el bagatge educatiu que dóna identitat i caràcter propi a les escoles de la xarxa Vedruna d’arreu.

Amb les escoles Vedruna d’Espanya i de Catalunya tenim en comú feines, recursos i activitats, però és amb les escoles de la província de Barcelona amb les que més relacions mantenim; compartim: formació,  pastoral, proposta educativa, equips de treball, gestió, publicacions, recerca, relacions externes, recursos...

La xarxa d’Escoles Vedruna de Catalunya, amb 38 centres en 33 poblacions, ofereix a les famílies el seu servei com a alternativa educativa amb caràcter propi, en el marc de l’escola catalana d’inspiració cristiana, tot contribuint a la formació de les noves generacions, a les mans de les quals està un futur que mirem amb esperança.

Les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna reben la Creu de Sant Jordi 2011

El passat 27 d'abril la Generalitat de Catalunya va concedir la Creu de Sant Jordi a la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna per la destacada tasca que des de fa 185 anys realitza a Catalunya, singularment en el sector educatiu.

En tot aquest temps, diverses generacions s'han beneficiat de la línia pedagògica de la Institucio, continuadora de l'obra de la religiosa Joaquima de Vedruna i del seu compromís amb les persones, tal com va destacar el Molt Honorable President de la Generalitat.


Arxius d'interèsTambé et pot interessar...