ESCOLA VEDRUNA A LA FIRST LEGO League

2n ESO Optativa de Tecnologia i sostenibilitat curs 09-10

El diumenge passat dia 13 de desembre, els alumnes de 2n ESO vàrem participar a la competició internacional de robots:  First (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), Lego League.. Amb el desig de promoure la recerca científica i tecnològica entre els joves, fent-la amena i divertida, procurant que la competició sigui un joc i l’aprenentatge la millor recompensa. www.firstlegoleague.es

El material base és un robot de peces Lego que els alumnes han hagut d’enginyar per tal de superar una sèrie d’obstacles i assolir les missions d’aquest any. La creativitat, la motivació i el desig de superar-se, han estat vitals per afrontar la trobada que va tenir lloc a la Universitat  La Salle de Barcelona.

La competició consistia en superar tres àmbits: la presentació del projecte científic (sobre la mobilitat per accedir a l’escola), la presentació del projecte tècnic del robot (disseny, construcció i programació;) i la competició pròpiament en el tauler de joc. Aquest és igual per a tots els 10.000 equips de nois i noies de 50 països diferents que hi participen. Cada any canvia en funció del repte. I aquest any era molt complexa respecte de la mobilitat. Calia utilitzar sensors de visió, d'ultrasons, etc i estratègies de tota mena per assolir l’objectiu.

D’un total de 45 equips de Catalunya, vàrem quedar en dotzena posició, un fet que ens satisfà molt, sobretot per l’aprenentatge i experiència que ha suposat. Realment és un espectacle en què ens ho vàrem passar molt bé, i com diu un dels principis del First Lego League: és més important el que aprenem que el que guanyem!!

Per acabar, l’endemà vaig preguntar als alumnes què era el que els havia agradat més: resposta: Tot!

Trobareu imatges i més informació a http://robotevt.blogspot.com

Miquel Vilaró, Àrea de Tecnologia