PREMI BALDIRI REIXAC 2012

Retrats: trencaclosques incomplets

El projecte que han realitzat els alumnes de 4t d'ESO dins l'àrea d'Educació Visual i Plàstica,  ha estat guardonat amb el premi Baldiri i Reixac en la categoria d’alumnes.

Retrats: trencaclosques incomplets  mostra un recull dels diferents treballs realitzats, amb l'excusa de treballar tècniques i materials diversos, d'experimentar amb recursos propis de l'àrea, volent anar més enllà de la pròpia matèria partint, això sí, de temes i autors que li són propis.

Fer un retrat és com intentar construir un trencaclosques sense tenir-ne totes les peces, fins i tot, quan es tracta de plasmar-se a un mateix. Podríem dir que els retrats són una aproximació subjectiva, incompleta i amb més intuïcions que certeses. En aquest recull, trobem retalls de vida viscuda, d'anhels, d'il·lusions, somnis, pors... Es tracta de la mirada de cadascú sobre si mateix. Durant un trimestre, hem intentat "re-dirigir" aquesta mirada, i sobretot fer-la conscient. Darrera l'excusa de dibuixar, pel títol del projecte (retrats) i de la matèria (plàstica), s'amagava una intenció molt més profunda: la voluntat de dotar els alumnes d'un marc conceptual, d'un espai per a la reflexió, la interpretació, i per a la construcció d'un pensament crític, partint d'un tema que els era molt proper, “el coneixement d'un mateix”, en un moment (l'adolescència) de plena construcció del “jo”.

Volem felicitar a la Nani, la Núria, en Colomo, en Guillem, en David, en Toni, les Aides, la Mariona, l’Arcadi, la Judit, en Pol, en Ferran, la Partícia, les Maries, l’Ignasi, l’Andrea, l’Evelyn, i en Jordi, per haver aconseguit aquest reconeixement, però sobretot, per l’esforç i la dedicació en aquest projecte.

Enhorabona!!