DIA DEL VOLUNTARIAT 2010

COINCIDINT AMB EL 184 ANIVERSARI DE LA CONGREGACIÓ, ELS ALUMNES D’ESO VIURAN L’EXPERIÈNCIA DEL VOLUNTARIAT

Divendres, dia 26 de febrer, els alumnes d’ESO, participaran en les diferents activitats del DIA DEL VOLUNTARIAT.

 

Per què és important el DIA DEL VOLUNTARIAT?

 

 

Els nois i noies d’avui són els ciutadans de demà. Des de casa i des de l’Escola pensem que és molt important que prenguin consciència del què vol dir ser voluntari, què vol dir ser solidari. Cal educar-los en valors! Per poder fer aquesta educació en valors, l’Escola proposa una sèrie d’activitats que han d’ajudar, a aquests nois i noies, a desenvolupar les actituds que esperem dels futurs ciutadans del nostre país.

 

Fem una mica d’història.

 

 

L’Escola, des de la primera dècada dels anys noranta, celebra la SETMANA DE LA SOLIDARITAT.

Dins de la mateixa Setmana de la Solidaritat, a partir  del curs 1995-96, s’hi va  afegir un nou projecte: el DIA DEL VOLUNTARIAT . Un projecte adreçat als nois i noies més grans de l’Escola.

 

Quins objectius pretenem en el Dia del Voluntariat?

 

 

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Ser més sensibles i més conscients dels problemes que pateixen les persones més desfavorides i, alhora, ser més responsables i més participatius per millorar tot allò que està al nostre abast.

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Viure què vol dir ser voluntari i experimentar els valors de la gratuïtat, l’acolliment i la cooperació, la tolerància i el respecte a la diversitat.

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Prendre consciència del nostre entorn natural: mantenir-lo i millorar-lo. Aprofitar els recursos que tenim al nostre abast ( reciclar, reutilitzar i reduir).

 

Quines activitats portem a terme?

 

 

Durant el  DIA DEL VOLUNTARIAT es porten a terme dos tipus d’activitats ben diferenciades:

 

<!--[if !supportLists]-->a)     <!--[endif]-->Les activitats del matí que fan possible que els alumnes es converteixin en “voluntaris”.

<!--[if !supportLists]-->b)    <!--[endif]-->Les activitats de la tarda que faciliten el poder conèixer i compartir el testimoni de persones que treballen o han treballat en projectes solidaris com a voluntaris.

 

Quines activitats farem el DIA DEL VOLUNTARIAT  2010?

 

 

Aquest curs, dins de les activitats del DIA DEL VOLUNTARIAT, es farà una atenció especial a la situació d’Haiti: els seus problemes i les seves necessitats.

 

Durant el matí, els alumnes de 1r d’ESO,  prepararan una campanya de sensibilització i recollida de diners per a Haití que portaran a terme durant les properes setmanes.

L’eslògan de la campanya és: Malgastar aigua = malgastar diners. No malgastis l’aigua i dóna 2 € per a Haiti

L’objectiu és doble: ecològic i humanitari. 

 

 

A la tarda l’Anna Belio, esposa del cònsol de Barcelona a Haití, explicarà la seva vivència personal durant els dies de la catàstrofe i les necessitats més urgents que té avui el poble d’Haití.

Durant aquest mateix dia, un grup d’alumnes de 1r d’ESO, prepararan  una campanya sobre civisme: els gossos.

 

Altres activitats:

 

 

MATÍ. Els alumnes de 2n,3r i 4t ESO participaran en:

 

 • La recollida d’aliments per a Càritas, medicaments i ulleres per a la Fundació Trueta, sabates per a Àfrica, joguines per a Haití. Recollida porta a porta. Distribució dels punts de recollida segons els diferents barris de Tona.
 • L’atenció a la gent gran i als malalts. A TONA: Casal d’avis, Residència Prat i Residència Prudenci.

A VIC: Germanetes dels Pobres, Centres de Dia: Casa Moreta, Caputxins i Remei.

 • El compartir el treball a la Fundació Trueta i a l’ Escola Bressol.
 • El servei de menjador: parar i desparar taules, servir el dinar, ... a l’Associació “El Tupí” de Vic.
 • Les activitats a la natura: la reconstrucció i el manteniment del Parc de les Feixetes i l’entorn del Castell de Tona.
 • L’apadrinament de la font de la Suïssa: la neteja i el manteniment de la font.

 

TARDA . Els alumnes de 1r,2n,3r i 4t ESO:

 

     Participaran en les presentacions amb suport informàtic, en les xerrades, en els tallers, en les dinàmiques de grup, ... de  les següents Associacions, Fundacions o ONGS:

 

 

 • Federació Catalana del Voluntariat Social.
 • Metges sense fronteres.
 • Fundació Vicenç Ferrer.
 • Somriures de Bombai.
 • Parelles lingüístiques.
 • Creu Roja.
 • Veterinaris sense fronteres.
 • Grup de defensa del Ter.
 • Colors d’Àfrica.
 • Haití.
 • Voluntariat europeu.

 

Activitats paral·leles:

 

 

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->En diferents espais de l’Escola, tots els alumnes, podran visitar les  exposicions de la Federació Catalana del Voluntariat Social i de Mans Unides.

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Un grup d’alumnes farà un taller de construcció de clipmetratges.

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Previ al Dia del Voluntariat, a les tutories, han fet un Joc on-line, titulat:  “Un joc perillós”  de Mans Unides, basat en els objectius del Mil·lenni i les injustes relacions Nord-Sud.

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Per RADIO VOLUNTARIAT-VEDRUNA-TONA , un grup d’alumnes, farà el seguiment del Dia del Voluntariat amb notícies, entrevistes, i informació actualitzada en cada moment. Només has de connectar-t’hi.

 

EL DIA DEL VOLUNTARIAT ÉS POSSIBLE GRÀCIES A LA COL·LABORACIÓ DE TOTS.

 

 

Aquesta espectacular “moguda” no seria possible si no poguéssim comptar amb la col·laboració de tots.

 

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->GRÀCIES a la bona acollida del poble de Tona a la ja tradicional campanya de recollida d’aliments per a Càritas-Tona i d’ulleres i medicaments per a la Fundació Trueta. (Aquest any, també per a la campanya: no malgastis l’aigua i dóna 2€ per a Haiti).

 

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->GRÀCIES a la col·laboració d’entitats com: l’Ajuntament, l’Escola Bressol i les Residències d’avis de Tona, La Mancomunitat La Plana, Càritas-Tona, la Fundació Trueta, les Germanetes dels Pobres, Mans Unides, Centres de Dia, la Federació Catalana del Voluntariat Social, i més d’una desena d’ONGS que participaran en el Dia del Voluntariat d’enguany.

 

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->GRÀCIES a L’AMPA, a l’equip directiu de l’Escola, a tot l’equip de mestres i a cadascun dels nois i noies participants en aquest Dia del Voluntariat.

 

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->I a tots els pares i les mares que heu confiat l’educació dels vostres fills en aquesta Escola, GRÀCIES per ajudar-nos en la tasca d’educar en valors als nostres alumnes.

MOLTES GRÀCIES!

 

 

             LA COMISSIÓ DE MESTRES D’ESO DEL DIA DEL VOLUNTARIAT