JA ÉS AQUÍ LA NOVA AUXILIAR DE CONVERSA!

Com cada any, i en una clara aposta per l’educació multilingüe, la nostra escola acull novament una auxiliar de conversa. El seu nom és Danielle Newton i ajudarà als mestres d’anglès de l’Escola Vedruna aquest curs 2013-14. Aquesta iniciativa de portar gent nadiua a l’escola ja fa quatre cursos que es porta a terme i va sorgir dins el projecte d’Escola Multilingüe.

L’objectiu principal d’aquest projecte és augmentar les hores d’exposició a la llengua anglesa des de P3 fins a 4t ESO per tal de poder adquirir un nivell acceptable en la primera llengua estrangera. Una eina que també pot ajudar als nostres alumnes a aconseguir aquest nivell, doncs, és la figura de l’auxiliar de conversa. Els auxiliars de conversa són joves nadius que decideixen anar a un altre país per ajudar a practicar la seva llengua i ensenyar la seva cultura. A més a més, ells també coneixen la cultura, la llengua i la gent del territori que els acull. La seva funció és, principalment, ajudar als alumnes que estan aprenent anglès com a llengua estrangera interactuant amb ells en l’únic idioma possible: l’anglès. D’aquesta manera, els alumnes s’han d’esforçar en utilitzar la llengua anglesa per comunicar-se amb ella.

Les famílies es mostren satisfetes d’aquesta experiència i ho demostren amb l’interès que tenen en ser famílies acollidores, cada any hi ha més famílies que ofereixen casa seva als auxiliars de conversa. Els alumnes també es mostren satisfets d’aquesta iniciativa ja que des del primer dia d’escola demanen quan vindrà la nova auxiliar. En aquest cas, doncs, ja l’han coneguda: des de dilluns que ja la tenim aquí!

Welcome Danielle!

Departament de llengües estrangeres de l’Escola Vedruna.