Visita al camp d'aviació

Alumnes de 4t ESO

El passat  dilluns 10 de març , els alumnes de 4t  d'ESO vam anar a fer la classe d’Història al Camp d’aviació de la Guerra Civil–Tona 328- , construït el 1938, prop de Can Moianès.

Com que aquests dies estem treballant el tema de la Guerra Civil hem pogut visitar i veure sobre el terreny alguns dels refugis construïts al voltant del camp d'aviació i sortir a fer la classe a fora.

Aquest any hem pogut entrar al refugi més gran que es conserva que és el que es troba a la casa de Can Moianès, casa que va servir de Comandància durant l'època d'activitat del camp.

Hi hem anat a peu, amb en Pere Vargas, -el guia que ens ha fet la visita-, la Lourdes i l'Ignasi, un alumne d'Història en pràctiques que aquests dies les està fent a la nostra escola.

Fer una classe a fora, a l'aire lliure, ha estat molt bé. Tot i que, tant el guia com els professors, no han deixat de fer-nos explicacions i havíem de prendre'n apunts, la classe ha estat molt més divertida i engrescadora. 

Costa imaginar-se que estàvem passejant tranquil·lament per un lloc on 76 anys enrrere i havia hagut avions de guerra i gent lluitant per la República.

Ruta dels Refugis i Camp d'Aviació de Tona-Balenyà