Cançó protesta a l'escola

Unes 500 escoles de tot Catalunya van participar el passat divendres 6 de juny al matí en una acció per defensar l'assignatura de música com un element important i bàsic en l'educació.

 

El projecte neix per reivindicar l'assignatura de música, que la 'llei Wert' relega a optativa. Això podria fer que alguns centres deixessin d'impartir-la. La iniciativa a tot Catalunya, anomenada 'Dóna la nota', ha estat impulsada per mestres del Centre d'Aprenentatge Pau Casals del Vendrell, al Baix Penedès.

L'acció convidava a omplir de música els patis, aules, places, carrers de les escoles catalanes amb la cançó 'Mirall de Pau', que ha estat creada expressament per a l'ocasió. En el vídeo s'hi poden veure cares conegudes del món musical com les de Marc Parrot, Joan Reig, Lax'n' Busto, Marina Rossell o Els Catarres, entres molts d'altres.

La nostra escola va ser una d’aquestes escoles i a les 11 en punt el pati es va omplir de mestres i alumnes que després de llegir un petit manifest van cantar la cançó.

Va ser un acte molt emotiu.

Visca la música!