PRESENTACIÓ DE 'CARAMELS DE MENTA' D'EN JOAN ROCA

La sala petita de La Canal va acollir la presentació de la darrera novel·la d'en Joan Roca a Tona. Es tracta d'una novel·la infantil titulada 'Caramels de menta' que explica l'especial relació entre una noia d'11 anys i la seva besàvia a qui han diagnosticat Alzheimer. Durant l'acte de presentació van intervenir en Jordi Castelló, de l'editorial Stonberg i el propi autor que van explicar breument les característiques d'aquesta obra, esmentant especialment aquells aspectes que es poden aprofitar per parlar-ne i reflexionar a l'escola i fins i tot a la família. L'autor, fidel al seu estil d'incorporar als relats textos de diversa tipologia, ens ofereix una trama basada en l'èpica de la quotidianitat i l'enriqueix amb una rondalla, monòlegs, textos amb canvis constants de punt de vista, correus electrònics, xats...
Durant la presentació, la Neus Font, mestra jubilada de la nostra escola, va representar un dels capítols de la novel·la: la rondalla que explica a la seva néta. Va resultar un moment entranyable, sàviament posat en escena per una persona que ha explicat rondalles a milers de nens i nenes que han passat per les aules d'educació infantil de la nostra escola. 
Per la seva banda, la Míriam Giménez, estudiant d'arts escèniques i exalumna de l'escola, va escenificar el monòleg de la protagonista de la novel·la que acompanya el seu germanet al parc. Va saber dibuixar una bona colla de somriures a la cara de la cinquantena de persones que van assistir-hi. 
Podeu trobar més informació al blog