OLIMPÍADES DE ROBÒTICA MULTITUDINÀRIES A TONA

El diumenge dia 31 de maig es van celebrar unes Olimpíades de Robòtica a l’Escola Vedruna de Tona (Osona) que van reunir a unes 300 persones. 

Amb la finalitat de gaudir d’una jornada on nens i nenes poguessin demostrar tot el que han après en les classes extraescolars  de Robòtica Educativa, l’empresa tonenca Ausatel Robòtica ha organitzat una matinal d’Olimpíades de Robòtica que ha reunit els alumnes d’extraescolars de diferents poblacions de tot Catalunya, entre elles Tona.

Alhora, mentre els i les alumnes construïen els seus projectes i els programaven per fer les tasques corresponents, els pares i mares han pogut endinsar-se en aquest món participant en tres tallers: impressió 3D, taller d’Arduino que correspon a la part més electrònica de la Robòtica,  i Wedo més Scratch creant i programant objectes. Aquests tallers han estat impartits respectivament, per Miquel Vilaró, professor de tecnologia de l’Escola Vedruna de Tona,  Joan Casals, tècnic d’Ausatel  i Sílvia Cardona, directora de Robòtica Educativa  i que comenta que “valorem la jornada molt positivament, ja que els pares i mares han pogut familiaritzar-se amb les projectes dels seus fills!”

En acabar,  un jurat ha valorat els treballs realitzats i que han estat exposats davant dels pares. Els guanyadors de cicle inicial, que han presentat un robot que representava l’esport de bàsquet han estat Arnau Rifà, Ester Gascón, Nil Roige i Arnau Casanovas de l’Escola Vedruna de Tona.

El premi de cicle mitjà per la creació d’un robot i un videojoc basat en una cursa de tricicles ha estat per alumnes de l’Escola Pia de Granollers i el de cicle superior per alumnes de les escoles de Moià i el CEIP Sentfores de la Guixa.

 

Olga Marmol Homs

Comunicació i compres