POESIA CANTADA

ELS ALUMNES DE 4t D’ESO HAN GAUDIT D’UN ACTE POÈTIC QUE HA OMPLERT L’ESPAI DE POESIA RECITADA I CANTADA.

El dia de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona de Catalunya, i encara amb el record ben viu de la Diada de Sant Jordi i dels Jocs Florals, hem fet el primer recital d’aquest curs 2009-2010 de poesia recitada i cantada.
El cantautor Lluís Mas, exalumne i pare de l’Escola va fer vibrar les cordes de la seva guitarra i ens va regalar la veu intensa i melodiosa del seu cant.
Els poemes van ser recitats per un bon nombre de nois i noies de 4t d’ESO. (La majoria de poemes, els alumnes els havien treballat, prèviament, a classe).
Vam gaudir de les paraules poètiques d’alguns autors com: Joan Maragall, Salvador Espriu, Josep Carner, Josep M. de Sagarra, Joan Salvat-Papasseit, Màrius Torres i Miquel Martí i Pol.
En Lluís Mas ens va sorprendre amb uns poemes d’ exalumnes de l’Escola que ell mateix havia musicat. També vam poder escoltar, en primícia, el poema “Salveu els ulls” de Miquel Martí i Pol.
És extraordinari despertar, en un acte com aquest, noves sensibilitats, fer silenci per escoltar les paraules més boniques dels nostres poetes i la veu melodiosa del cant. És extraordinari desvetllar aquells sentiments i aquelles emocions que converteixen la nostra vida en quelcom íntim, profund i intents. I és extraordinari assaborir aquells sentiments que ens enriqueixen i que ens ajuden a estimar la nostra llengua i la nostra literatura.
                                                             
                                          Les mestres de Llengua Catalana de 4t d’ESO.