EL LLIBRE DE LA SELVA, A L'ESCOLA VEDRUNA-TONA

Un musical amb 106 actors

El divendres 5 de maig es va representar el musical El llibre de la selva, interpretat pels 106 alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escola Vedruna-Tona a la sala de La Canal, amb un èxit rotund de públic.

Aquesta és una iniciativa que es va engegar per primera vegada el 2014 i que s’ha dut a terme durant el segon trimestre d’aquest curs. És un projecte interdisciplinar, perquè es treballa des de les àrees de música, llengua i expressió visual i plàstica.

L’obra de Ruyard Kipling, adaptada al català, consta d’onze escenes en les quals es combina el teatre, el cant i el ball. Algunes de les cançons són: Dubi du”, Les coses bàsiques,  la Marxa dels elefants,  Confia en mi”... Al final tots els actors, amb les mestres, ballen conjuntament a l’escenari la cançó El ritme de la selva, un final apoteòsic per una obra excepcional.

Cal destacar el fet que gairebé tots els alumnes han pogut intervenir de manera activa a l’obra, intervenint-hi com a narradors o personatges principals, que han estat interpretats per alumnes diferents a cada escena.

Els nens i les nenes han participat també en la confecció del vestuari, en l’escenografia i en l’elaboració del tríptic de l’obra.

La valoració feta pels alumnes és molt positiva. És una experiència única que s’emportaran de l’escola i formarà part del seu creixement integral com a persones.