MENÚ DEL JUNY

Menú sense gluten

Menú sense peix

Menú sense porc

Menú sense ou

Menú sense làctic

 

FOTOS DE MENJADOR

 

 

SERVEI DE MENJADOR QUE US OFEREIX L’ESCOLA  DURANT AQUEST CURS 2016-2017

 OBJECTIU

 

Que els alumnes rebin una alimentació sana, adquireixin uns hàbits alimentaris específics i de comportament correctes i estiguin atesos segons les seves necessitats.‏

 

 CRITERIS

  • Qualitat i seguretat
  • Cuina Pròpia
  • Ús de parament de taula habitual
  • Funció educativa

 

   ORGANITZACIÓ

  Els alumnes que vulguin fer ús del menjador de forma esporàdica hauran de comunicar-ho a les 9 del matí al seu tutor i a la porteria, on caldrà pagar el dinar.

 Tots els alumnes, habituals o esporàdics, tindran una monitora responsable. També hi ha una coordinadora de menjador (Montse Sánchez) a la qual podeu trucar cada dia de 2/4 de 3 a 2/4 de 4 de la tarda per aclarir possibles dubtes.

- Cal portar el certificat mèdic dels alumnes que presenten al·lèrgies o intoleràncies alimentàries (celíacs, intoleràncies, ...)

- Caldrà omplir una autorització per tal de poder administrar la medicació als alumnes.             

- Els alumnes que es quedin a menjador no podran sortir del centre. En cas que, per necessitat, s’hagués de sortir s’exigirà l’autorització dels pares.

- Els alumnes hauran de portar raspall de dents i pasta de dents.

- Els alumnes de P3, poden portar la manta o el nino per dormir, sempre que sigui necessari.

 

HÀBITS

  • Adquirir normes bàsiques de comportament a taula.
  • Seure correctament i no aixecar-se a l’hora de dinar.
  • Fer servir correctament coberts i tovalló.
  • Acostumar-se a menjar de tot.
  • Menjar de manera tranquil·la i mastegar a poc a poc.
  • Correcció en el tracte entre persones.
  • Parlar sense cridar.
  • Rentar-se correctament les mans abans i després de cada àpat.
  • Rentar-se les dents després de menjar(excepte els alumnes de P3)
  • Manipular higiènicament els aliments.

 

    Els alumnes a partir de 2n de primària fins a ESO hauran de desparar la seva  part de taula. Cada taula tindrà un alumne, encarregat de desparar-la i netejar-la per torns. Tindran un registre al menjador per controlar el seguiment dels hàbits (desparar, escombrar –ESO-, netejar la taula, treure els plats...).  A final de mes es donarà un premi als qui hagin aconseguit un mínim de punts: uns postres que ells poden triar i beguda.

 

 HORARI MENJADOR

Els alumnes dinen en quatre torns.

     P3: 12.30 a 13.15h                    

     P4,P5, 1r, 2n i 3r: 13.00 a 13.30h              

     4t, 5è i 6è: 13.30 a 14.00h            

     ESO:  14.00 a 14.30h

 

TALLERS

Per a alumnes d’Infantil, Primària i ESO:

- Lúdic

- Plàstics/ manualitats

- Informàtica per ESO i primària

- Educació alimentaria

- Debats monogràfics (ESO)

 

BIBLIOTECA

L’ús del servei de biblioteca està destinat els alumnes ESO i els de 5è i 6è de primària. Hi podran accedir d’ 1 a 2 del migdia ESO i de 2 a 3 de la tarda els de primària.

 

 SORTIDES

Els dies de sortides culturals l’escola ofereix el servei de pic-nic als alumnes que es queden habitualment a dinar, que inclou:

- 2 entrepans*

- Una ampolla d’aigua mineral

- Una peça de fruita

 

*Adaptats segons l’edat

 

MENÚS DIARIS

 

Les famílies disposaran mensualment del full dels menús diaris per poder equilibrar-los amb els altres àpats que realitzen a casa. Als alumnes d’Educació Infantil i Primària els el donarà el professor i els alumnes d’ ESO l’hauran de recollir a la porteria. També podeu consultar-lo a la pàgina web de l’escola.

Seguint els criteris del Departament d’Educació i Departament de Salut, es revisen mensualment els menús i es fan les esmenes pertinents. Periòdicament es fa una revisió externa a través del Programa d’Educació per a la Salut a l’Escola (PESE) o organisme equivalent. Tots el menús estan revisats per una dietista.

A part de les dietes normals es tenen en compte les indicacions patològiques amb el règim alimentari que són compatibles amb l’assistència a l’escola:

- Al·lèrgies

- Dietes sense gluten

- Dietes sense lactosa

- Per creences religioses

 

5 AL DIA

Estem inscrits en el programa “5 al dia” que promou el consum de fruites i verdures.

 

 

ALIMENTS ECOLÒGICS

Des del curs passat hem introduït aliments ecològics, com la pasta i els llegums.

 

INFORME TRIMESTRAL

- Cada trimestre es farà un informe als alumnes del menjador on s’ inclourà comportament, hàbits i dificultats nutricionals. S’enviarà un mail quan estiguin fets; per poder-los visualitzar heu d’entrar el clickedu, a l’apartat menjador.

 

L’EQUIP DE MENJADOR ESTÀ COMPOST PER LES PERSONES SEGÜENTS:

 

  • Atenció i vigilància a E. Infantil: Carme Vergara / Roger Simon/ Carme Comerma /  Glòria Gómez / Adrià Vilalta

 

  • Atenció i vigilància a Primària i ESO: Solé Salas / Maria Cobos / Eva Ventura / Soraya Renau / Montse  Carbonell               

 

  • Servei de menjador Primària i ESO: Juani Garcia

 

  • Biblioteca i Porteria: Rocío Cejudo / Lluïsa Molas

 

  • Tallers: Eva Ventura / Pep Rifà         

 

  • Cuina: Paqui Robles / Juani Valdés                             

 

  • Coordinadora de Menjador: Montse Sanchez

 

  • Administració: Anna Creus

 

  • Organització: Pep Simon                                                                   

 

 

 

 

 






Arxius d'interès



També et pot interessar...