Dilluns passat el Comitè Ambiental va celebrar la primera reunió en què va determinar quines actuacions es portaran a terme aquest curs escolar. Enguany, la seva activitat estarà vinculada a aconseguir el repte: “ a l’escola plàstic zero”.
A partir d’analitzar tres situacions que es donen a l’escola: l’esmorzar, el menjador i les sortides, on generem residus de plàstic i deixant un apartat d’altres, obert a totes les idees, vam decidir començar per aquestes actuacions:
- ESMORZAR: embolicar entrepans amb paper o draps de roba.
- MENJADOR: buscar alternatives al film de plàstic i fer servir gerres i gots de vidre per tothom. Passarem les propostes treballades a l’equip de menjador. Una altre de les propostes dels alumnes era que ens portessin el pa en bosses paper. La Núria Sisó, representant de l’Ajuntament, ens demanarà com subministren el pa en els equipaments municipals.
- SORTIDES: fer servir bosses de polièster pel pícnic i així poder-les reutilitzar com també boc’n rolls de l’escola per embolicar els entrepans. Passarem les propostes treballades a l’equip directiu.
- ALTRES: fer anuncis a la ràdio per promocionar la campanya. La Núria Sisó ens recorda que a la plaça major hi ha una pantalla i que podríem projectar-hi l’eslògan de la campanya, ens demanarà les característiques tècniques per poder-li passar. També parlarem amb l’AMPA i la comissió de llibres perquè ajustin més la quantitat de folre, normalment en sobre, i perquè tinguin en compte la campanya en totes les activitats i tallers que organitzin.
Finalment, s’explica al Comitè la proposta que ens ha fet la Mancomunitat la Plana “Què esmorzem / Què deixem”. Durant una setmana haurem de fer una diagnosi per esbrinar quants residus generem a l’hora d’esmorzar i de quin tipus són. Es tracta d’una activitat que es durà a terme en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus. Nosaltres acordem portar-la a terme la setmana del 25 al 29 de novembre perquè els delegats i dinamitzadors tinguem temps d’organitzar-nos i passar per totes les classes a explicar-ho.
Així mateix, es donarà continuïtat a una sèrie de mesures i accions que ja s’han anat treballant al llarg dels últims anys, com ara:
- Recollida selectiva
- LOWAT
- Boc’n rolls
- Mobilitat sostenible
- InfoVERD
- Implica’t
Les podeu seguir des del blog d’escola verda.
Animem a tothom a ser un bon exemple i a sumar-se a l’objectiu d’Escola Verda.
“La major amenaça per al nostre planeta és pensar que algú altre el salvarà”
Robert Swan
Equip d’escola verda i Comitè Ambiental