Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

Una mica d’història

150 ANYS D'HISTÒRIA

L’Escola VEDRUNA-TONA va néixer l’any 1874 fruit d’una necessitat educativa de les nenes del poble de Tona. Inicialment, es va instal·lar en un local de l’Ajuntament i va ser al 1882 que es va traslladar al carrer Barcelona. L’escola va començar amb 25 nenes, nombre que va augmentar considerablement amb els anys, fins a arribar a les 200 alumnes l’any 1926. L’escola també oferia un servei gratuït dominical per a les noies que no podien anar a l’escola durant la setmana.

La nova escola (1955 – 1995)

El 10 d’abril del 1955 es va inaugurar la nova escola, Col·legi Sagrat Cor, que aglutinava les activitats en 3 seccions: Parvulari, Ensenyament Elemental i Comerç. En aquells anys hi havia un abundant nombre de nenes internes. La col·laboració de les famílies de Tona va ser important. Als anys 60 es va adquirir un camp a tocar de l’escola, la qual cosa va permetre ampliar-ne la superfície.

El 1975 fou l’any de l’Ideari de l’Escola, un projecte amb l’objectiu de crear una línia d’escola pròpia, alineada amb la Proposta Educativa Vedruna. Una educació en valors basada en la voluntat de servei sense cap mena de discriminació, d’estímul per al desenvolupament de l’alumne i de respecte als altres. La titularitat de l’Escola, representada per la Gna. Margarida Valeri, va encomanar un model d’escola basat en la participació i en el consens, i oberta a tothom, que encara perdura. La recuperació de les llibertats, en els anys 1975-76, va coincidir en un moment d’obertura i canvis a l’escola:  les primeres colònies (un cap de setmana del 1975), l’aprovació de l’ensenyament en català (l’any 1976), la celebració dels primers Jocs Florals i la redacció de la primera Xarxa (revista escolar) l’abril de 1979, les primeres Olimpíades…. El funcionament de la branca administrativa de Formació Professional va durar fins al 1987. 

L’any 1988 l’escola fa el canvi de nom i de Col·legi Sagrat Cor va passar a anomenar-se Escola Vedruna-Tona, canvi que s’emet per l’emissora Ràdio Vedruna, acabada de néixer. El curs 95-96 es comença a impartir l’ESO.

Fundació Paula Delpuig (1995 – actualitat)

El 26 de gener de 1995 es constitueix la Fundació Paula Delpuig com a nou sistema de gestió de l’escola, amb la Gna. Isabel Blázquez al capdavant de la titularitat.  Juntament amb FEM ESCOLA SL (2001 – 2013) es realitza una important ampliació de l’edifici, gràcies a les aportacions voluntàries de mestres, famílies i empreses. El desembre del 2001, – igual que s’havia fet l’abril de 1955-, cada alumne va agafar la seva taula i la seva cadira i es va fer el trasllat i la redistribució actual d’aules a l’edifici. Gairebé semblava una festa, ja que les ganes i la il·lusió que pares, mestres i alumnes havíem posat en el nou edifici, per fi es feia realitat. A partir del curs 2002-03, tots els cursos, – des de P3 fins a 4t d’ESO -, estan al mateix edifici. 

Aquest mateix any 2001 havia portat un altre canvi significatiu en l’administració de l’Escola i és que per primera vegada en la història, un seglar era nomenat titular, en Josep Simón Sánchez. Això passava l’1 de juliol. En aquest llarg trajecte dins el món de l’ensenyament, la reconeixença a la tasca educativa, a la dedicació i al treball diari sovint s’han vist recompensats amb diversos premis i reconeixements; destaquem: Baldiri Reixac en categoria d’escola (1996), Premi Mil·liari de l’Ajuntament de Tona (1999), Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (Congregació Vedruna, 2011), Distintiu Escola Verda (2012), Segell d’excel·lència Qualicat (2015). Durant aquest període, s’han fet càrrec de la direcció de l’escola la Gna. MªÀngels Garriga, en Joan Roca, la Dolors Ayats, en Josep Simón, la Montse Codina, la Maite Planas i l’Ester Martos.

El 2018 la Fundació Paula Delpuig es fusiona amb Fundació Vedruna Catalunya Educació, una fundació promoguda per la Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna (constituïda l’any 2016 en el marc del Manso Escorial de Vic, lloc on va viure Joaquima de Vedruna, fundadora de la Congregació i inspiradora del nostre estil educatiu). La Fundació Vedruna Catalunya Educació aplega les 34 escoles Vedruna de Catalunya i 2 escoles més adherides al projecte educatiu, i es constitueix així com la xarxa educativa concertada més gran de Catalunya. 

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website