Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

INSTAL·LEM UNA ESTACIÓ TERRESTRE A L’ESCOLA!

L’Escola Vedruna de Tona, amb l’ajuda d’en Dani Sors Raurell, aconsegueix instal·lar una estació terrestre per escortar satèl·lits i rep les primeres senyals i imatges des de l’espai. L’estació es troba connectada a una xarxa internacional de més de 400 estacions terrestres distribuïdes per 50 països que permet utilitzar altres estacions d’arreu del món per rebre dades de satèl·lits. S’espera millorar la capacitat i qualitat de les senyals en un futur, però de moment ja s’ha habilitat la infraestructura i components fonamentals per mantenir l’estació operativa i online les 24 hores del dia durant tot l’any.

A partir d’ara l’escola podrà escoltar directament astronautes des de l’Estació Espacial Internacional, rebre, i analitzar imatges des de l’espai gairebé a temps real per aprendre sobre la situació meteorològica i altres temàtiques científiques i tecnològiques relacionades, entre altres.

En Dani Sors Raurell és ex-alumne de l’Escola Vedruna de Tona, enginyer aeronàutic per la Universitat Politècnica de Madrid (ETSIA-UPM) i porta més de 15 anys involucrat en activitats educatives, científiques i tecnològiques relacionades amb el sector espacial. Actualment viu a Oxford i té experiència treballant a l’Agència Espacial Europea (ESA), Open Cosmos (Enxaneta i Menut) i actualment dona suport a tot tipus d’empreses del sector espacial al Regne Unit.

Dani Sors Raurell

Primera senyal rebuda d’astronautes de l’Estacio Espacial Internacional directe a la Vedruna! https://network.satnogs.org/observations/7050829/

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website