Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

PREMI ESCOLES VERDES 2019 AL TREBALL EN XARXA DE VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ

Reconeixement a la trajectòria en educació per a la sostenibilitat dels centres de la fundació educativa.

 

En el marc de la convocatòria del  Premi 2019 Medi Ambient i Escoles Verdes que impulsa el Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ,Vedruna Catalunya Educació ha rebut  el premi al treball en xarxa .

L’acte, que ha tingut  lloc a la Universitat de Girona, ha reconegut iniciatives tant del marc del Programa Escoles Verdes , com també del Premi Medi Ambient,una convocatòria que reconeix actuacions,recerques i trajectòries  que impulsin compromisos vers el medi ambient i la sostenibilitat.

La  Fundació Vedruna Catalunya Educació, que ha obtingut el premi de la mà del MH Conseller de Territori i Sostenibilitat Sr. Damià Calvet, ha rebut el reconeixement al treball en xarxa realitzat . Un treball d’un recorregut iniciat el 2006 amb un primer Fòrum de Medi Ambient i que al llarg d’aquests 13 anys ha comptat amb iniciatives que van des d’intervencions pedagògiques a trobades , congressos i un treball en xarxa que ha implicat les comunitats educatives dels seus centres arreu de Catalunya. El treball realitzat ha permès també formar educadores i educadors per tal que puguin liderar als centres iniciatives que des de les aules treballin per tenir impactes en l’entorn i crear hàbits sostenibles.  

Per a l’equip gestor del projecte, el premi no és només un reconeixement a la bona tasca feta sinó també un impuls il·lusionador a seguir planificant estratègies i actuacions que des de les escoles teixeixin vincles sostenibles amb les comunitats, amb l’entorn , amb el món. D’aquesta manera la xarxa de centres, que compta amb 32 escoles certificades com a Escoles Verdes o Escoles Sostenibles en aquests moments segueix treballant per seguir impulsant l’ambientalització del currículum, arrelar el concepte d’ecociutadania i incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la pràctica pedagògica. 

Tota la comunitat educativa implicada en aquest procés de transformació es mostra satisfeta amb la feina feta, en especial les comissions de sostenibilitat dels diferents centres , que inclouen també la participació i implicació dels delegats verds: infants i joves que des de l’activisme de les escoles treballen per un entorn i una societat més sostenible.

Per últim, si vols conèixer els diferents plans d’acció que s’han anat fet a l’escola, des de l’obtenció del certificat al 2012, només cal que facis un clic a Blog d’escola verda.

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website