Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

PARTICIPEM EN EL PROJECTE PERFILS

Un curs més, el projecte Perfils, Apropament al fet migratori ha tingut molt bona acollida entre els centres d’ensenyament secundari de la Mancomunitat La Plana. Hi han participat un total de 215 d’alumnes de l’Escola Vedruna de Tona, l’Institut de Taradell i l’Institut de
Tona. En el cas de l’Escola Vedruna i l’Institut de Taradell el projecte s’ha portat a terme amb els grups de 2n d’ESO, en canvi, en al cas de l’Institut de Tona han estat els alumnes de 3r d’ESO.
Aquest és un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural impulsat per la Mancomunitat La Plana i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.
El treball l’han liderat pels professors i professores de l’assignatura de socials en el cas de l’Institut de Taradell i de l’Escola Vedruna Tona i de cultura i valors pel què fa a l’Institut de Tona.
Es va iniciar entre el mes de desembre de 2017 i el gener de 2018 i ha finalitzat aquest mes de juny. Durant aquests mesos s’han desenvolupat diverses accions tant dins com fora de les aules. Per una banda, s’han dut a terme xerrades i dinàmiques a les aules entorn les dades i
causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també sobre els estereotips i prejudicis que envolten la immigració i el nostre dia a dia (aquestes a càrrec de l’entitat Irènia).
Com a novetat d’aquest curs, els i les participants dels centres d’ensenyament secundari, van poder gaudir de l’espectacle “Moha” de la Companyia Còmica l’Ou Cost de Vic que es va portar a terme a la sala La Canal de Tona i al Centre Cultural Costa i Font de Taradell dins
l’horari lectiu. Aquest, amb el gest com a únic llenguatge i l’humor com a bandera, s’atrevia a parlar sense parlar d’un tema profund, sensible i fins i tot tabú d’un immigrant il·legal, des de la infantesa a la seva joventut.
Els i les alumnes han pres part al projecte, d’una manera molt activa i creativa, portant a terme la part pràctica d’aquest fora l’horari lectiu. A través de converses-entrevistes han fet un apropament personal a les diverses experiències migratòries de persones procedents de
l’estranger. Aquestes converses quals han estat enregistrades i editades per una professional per poder-les visualitzar i compartir amb la resta de companys i companyes a les aules com també amb la resta de la comunitat a través de les xarxes socials.
S’han entrevistat a 38 persones que actualment resideixen a la comarca d’Osona, majoritàriament a Tona i a Taradell, i que procedeixen de 22 països diferents: Alemanya, Argentina, Bielorússia, Cuba, Colòmbia, Equador, El Salvador, França, Ghana, Hondures, Itàlia, Irlanda, Mali, Marroc, Nepal, Nigèria, Perú, Romania, Rússia, Tanzània, Togo i Uruguai.
El resultat final ha estat recollit en un DVD que agrupa totes les entrevistes realitzades i està disponible a les biblioteques de Tona i de Taradell. Així mateix, també es poden veure les converses enregistrades a través del canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana.

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website