Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

COMPANYS LINGÜÍSTICS

Aquest any la Júlia i jo, la Laia, havíem de triar una tasca a realitzar pel Servei Comunitari, assignatura obligatòria a 4t d’ESO en la qual has de fer un voluntariat per ajudar a les persones que més ho necessitin.

En el nostre cas, la Lourdes, la nostra tutora, ens va proposar a fer de companyes lingüístiques. Consisteix a ensenyar català al nou alumnat estranger. Nosaltres vam acceptar sense pensar-ho dos cops!

Vam començar el 4 d’abril i cada setmana fem tres dies de classe, dilluns, dimarts i dijous, dies que a la tarda tenim classe. Aquestes classes es fan dins l’escola i duren uns trenta minuts. Entre nosaltres ens intentem comunicar en català, però si no entenen alguna paraula els hi intentem repetir en anglès, ja que és l’únic idioma que tenim en comú.

Per ajudar a que aprenguin català d’una manera divertida i dinàmica els hi suggerim activitats com per exemple ensenya’ls-hi com es diu un objecte, que ells intentin pronunciar-lo de la mateixa manera i finalment quan ja saben pronunciar una sèrie d’objectes o d’accions, fer que les escriguin i que les identifiquin. En totes les classes que hem fet, utilitzem unes làmines orientatives en les quals hi ha el dibuix d’un objecte, d’un menjar, d’una estació de l’any o d’un mitjà de transport i a sota d’aquest dibuix hi ha el nom en català que indica què és. A la majoria de classes que portem, els alumnes els quals hem d’ensenyar, ja venen amb preguntes les quals no els hi han quedat clares del tot com per exemple: Què són els accents? Quan es fan servir? On es posen els accents?

                 Laia i Júlia

Alumnes de 4t d’ESO

Bona feina Laia i Júlia!

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website