Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

EVTCanSat DELS 12 EQUIPS SELECCIONATS PER ANAR A SARAGOSSA

La European Space Agency organitza cada any el concurs internacional CanSat. El repte va dirigit a estudiants d’entre 14 i 18 anys, i consisteix en fabricar un satèl·lit de la mida d’una llauna i posteriorment llançat a 500 m d’altura i que a base de sensors ha d’agafar dades les quals seran utilitzades per a justificar un projecte científic.

Els EVTCanSat han construït un satèl·lit capaç de prendre la temperatura, l’altura, la pressió atmosfèrica i GPS. El projecte consistia en demostrat les condicions d’Inversió Tèrmica a la comarca d’Osona. La hipòtesi de partida deia que quan a 100m d’altura tenim una diferència en negatiu d’entre 0’5 i 1 grau, ens trobem amb una capa d’aire fred en altura i per tant, inversió tèrmica i probabilitat de boira.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la classificatòria nacional i el nostre equip EVTCanSat ha estat un dels 12 classificats per anar a Saragossa.

Durant el cap de setmana van haver de presentar els projecte davant un jurat internacional. Després, es varen traslladar a l’aeroport de Teruel on hi havia un espai aeri reservat per a fer el llançament dels CanSat. Va ser una jornada intensa, acompanyada de conferències sobre la fabricació dels satèl·lits d’Airbus o sobre l’espai. La nit del dissabte va ser per extreure totes les dades captades pels satèl·lits, interpretar-les en gràfics i preparar les presentacions finals. Aquestes varen tenir lloc diumenge davant el jurat i públic. Els guanyadors van ser l’equip de l’IES El Burgo (Madrid) i el nostre equip entre els 5 finalistes.

Segur que haurà estat una experiència d’aprenentatge en l’àmbit de les STEAM (Science Tecnology Engineering Arts Mathematics) que els servirà per a nous projectes i desenvolupament professional.0

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website