Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

L’ESCOLA CONCERTADA DEMANA AL CONSELLER BARGALLÓ RESPECTE I HONESTEDAT SOBRE LES QUOTES

Els representants de la concertada reclamen en una carta al departament que s’expliqui la “veritat” sobre les quotes i l’infrafinançament que pateix el sector 

Les entitats representatives de l’escola concertada de Catalunya han fet arribar una carta al conseller d’Educació, Josep Bargalló, per demanar que no s’emetin missatges equívocs ni tergiversadors sobre les quotes que paguen els pares i mares. “Quan determinades famílies han formulat queixes o dubtes sobre la presentació a cobrament de determinats imports, des del departament se’ls ha contestat que es fan càrrec de la nòmina de tots els professors que imparteixen ensenyaments concertats i de les despeses de funcionament del centre. Aquestes afirmacions deixen entreveure que el departament cobreix íntegrament les despeses de funcionament dels centres, però això no és veritat”, lamenten a la missiva.

L’escola concertada retreu al conseller la difusió d’aquests missatges quan l’Administració “sap perfectament, i de primera mà, l’infrafinançament del sistema educatiu i els importants dèficits d’inversió pública per garantir el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats”. A causa d’aquest infrafinançament, “les famílies que escolaritzen els fills o filles en centres concertats han de fer pagaments per diferents conceptes (material escolar, sortides i colònies escolars, serveis escolars, quota d’activitat complementària, aportacions voluntàries a les fundacions, etc.), que també van destinats a finançar el funcionament dels centres”. A més, l’escola concertada recorda que a la memòria econòmica del projecte de decret de concerts educatius presentada pel mateix departament, la conselleria hi reconeix que en “els centres concertats aquest infrafinançament obliga les famílies a fer pagaments per diferents conceptes que també van destinats a finançar el funcionament dels centres” i admet “la necessitat d’incrementar la dotació dels mòduls dels concerts educatius”.

“El valor de les paraules que dicten les autoritats és important, i no és de justícia que amb expressions poc rigoroses per manca de matís es fomenti el dubte en la ciutadania i s’accentuï encara més una crisi econòmica sense precedents”, es queixen des de l’escola concertada, alhora que demanen al conseller Bargalló que, “en virtut de l’autoritat que teniu conferida, aporteu al discurs formal el matís necessari que l’acosti a la realitat i que, quan des de l’Administració es parli del finançament dels centres, es faci amb precisió i congruència”, conclouen.

L’escola concertada es mostra preocupada pels efectes d’aquesta crisi sanitària, que posa al límit el teixit econòmic, també el de les escoles, i se sent “solidària amb totes les persones que pateixen directament el cop d’aquesta pandèmia en la seva salut, en la seva feina o per la pèrdua d’éssers estimats”.

Aquests mesos, els centres han fet un esforç d’adaptació a aquesta situació de crisi per tal que les famílies no hagin d’abonar cap import per serveis no gaudits, obertes en tot moment a atendre les situacions personals que afectin les famílies, i continuant l’acció educativa adaptada a les actuals circumstàncies sense que cap alumne en quedi al marge.

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website