Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

NECESSITEM LA TEVA SIGNATURA! Llei d’etiquetatge i traçabilitat dels béns de consum

Els alumnes de 3r d’ESO de l’escola Vedruna Vall de Terrassa, el curs passat van treballar un projecte que s’anomena Make it Visible (MIV). Es basava en el consum responsable dels diferents productes que comprem cada dia, en l’ètica i la transparència de les empreses que farbiquen. A més, presentava una nova tecnologia per fer-ho possible, el Near Field Communication (NFC). Aquesta tecnologia és l’equivalent dels contactless de les targetes de crèdit.

Després d’analitzar etiquetes de diferents productes, es van adonar que donaven molt poca informació. Per exemple, la botiga i nosaltres com a consumidors, poques vegades sabem si el que estem a punt de comprar és un producte sostenible, si hi ha esclavitud infantil al darrere, si hi ha igualtat salarial entre home i dona, ni quines han estat les condicions laborals dels treballadors, etc.

A partir d’aquí van decidir redactar una ILP (Iniciativa Legislativa popular) amb l’ajuda del professorat. Amb aquesta iniciativa de llei les empreses treballarien per ser més ètiques i vetllarien per l’origen i la seva traçabilitat.

El mes d’abril passat els alumnes de l’escola Vedruna Vall de Terrassa, van presentar aquesta proposta de llei al Parlament i el mes de maig d’enguany, el Parlament de Catalunya va admetre a tràmit aquesta ILP. Per l’alumnat va ser una gran sorpresa i a la vegada un gran repte. Per aquest motiu, ara necessitem la teva signatura, i la de 50.000 persones més. D’aquesta manera la proposta podrà tirar endavant i el somni es farà realitat.

Si en vols saber més clica a Llei d’etiquetatge i traçabilitat dels béns de consum

Des d’avui a la porteria de l’escola podreu trobar uns plecs per signar per poder tirar endavant la ILP.

HORARI: de les 8.00 a les 18.30

QUÈ CAL?: només el DNI (quan signem caldrà que posem la mateixa adreça que tenim al DNI

Animeu-vos a signar!

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website