Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

PREMI A LES LLEGENDES DESCONFINADES  

Premi Menció Especial al certamen “Student Awards” organitzat per MSchools i el Departament d’Educació a un projecte en xarxa de les 36 escoles Vedruna.

Com ja vam comentar a la última notícia, aquest passat dimecres dia 17 de juny va tenir lloc l’entrega de premis dels “Student Awards”, una iniciativa d’ MSchools – de la Mobile World Capital -d’acord amb el Departament d’Educació.

El certamen reconeix i premia les iniciatives que utilitzen la tecnologia com a mitjà per generar, dissenyar i crear continguts des de l’aula. D’aquesta manera , es reconeixen projectes en dos àmbits: el de la creació d’apps i el de la geolocalització de continguts a la plataforma Mobile History Map.

La xarxa de  centres Vedruna Catalunya Educació va resultar premiada en “Menció Especial” per un projecte que ha georeferenciat una seixantena de llegendes dels pobles i ciutats de les diferents 36 escoles. La iniciativa ha consistit en recollir les llegendes a través de fonts orals i escrites per digitalitzar-les i representar-les en Realitat Augmentada.  A la plataforma del Mobile History Map els alumnes hi han pujat més d’un centenar de continguts multimèdia que contenen imatges, àudios i vídeos en diferents suports per tal de fer arribar a la població les creacions realitzades.

És així com comtes, gegants, dones d’aigua, monjos, cavallers, monstres i animalons varis de diferents contrades han cobrat vida de nou en 3D i romandran per sempre amb un cop de dit a l’app on es poden veure i escoltar les llegendes d’arreu.

En el projecte hi han participat centenars d’alumnes de 5è de primària i 1r d’ESO guiats pels seus respectius docents.

Per als impulsors, el projecte ha estat una manera de contribuir a valorar i fer perdurable el patrimoni històric i la cultura popular , però també de demostrar que es poden desdibuixar les barreres de les aules i les escoles per fer projectes que vagin més enllà del grup-classe i es comparteixin amb la societat d’avui i de demà.

 

Enllaç al web del projecte amb tot el projecte :   https://www.vedrunacatalunya.cat/llegendari

 

Enllaç al vídeo-resum del projecte:

 

Enllaç al vídeo de l’acte de presentació del projecte a la comunitat educativa amb representants d’alumnes :

 

Enllaç a la cerimònia d’entrega de premis: minut 1h:06

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website