Del 18 al 26 de novembre és la IX Setmana Europea de Prevenció de Residus. Des de l’Escola hi hem col·laborat amb una sèrie d’activitats. Aquí en teniu el llistat:
- A Educació Infantil s’han fet dues activitats:
- El dilluns 20 i dijous 21 van venir uns titelles que ens van ajudar a recordar com hem de reciclar a l’escola fent ús de les tres papereres que tenim: paper, reciclable i orgànic.
- El divendres 24 a l’espai matemàtic “Juguem” hi vam trobar la Reciclamaleta, plena de materials didàctics i lúdics. La maleta té per objectiu que els infants prenguin consciència del fet que cada residu es llença a un lloc específic i, abans de fer-ho, cal preguntar-se: “on es llença això?” alhora, donar a conèixer la recollida selectiva i el procés de reciclatge i recuperació d’alguns residus. Aquestes activitats es van poder dur a terme gràcies a la col·laboració de la Mancomunitat la Plana.
- A Primària s’han fet diferents activitats dins la campanya Donem-li una nova vida, on s’ha aprofundit en la reutilització dels residus per tal de poder allargar-los la vida o donar-los-hi una de nova a partir de la reparació o de la reutilització. Una de les activitats ha sigut en forma de vídeo reportatge, on els delegats verds de tot Primària han presentat què realitzen a les seves aules per tal de reutilitzar diferents tipus de residus per a usos quotidians: samarretes velles per fer pintura, pots de iogurt per fer tallers, càpsules de cafè per construir complements de Nadal etc.
- A ESO s’han realitzat dues campanyes:
- Posar una parada durant la setmana per tal d’acabar de vendre els boc’n rolls que encara hi havia en estoc i així aconseguir reduir, encara més, la utilització dels embolcalls no reutilitzables. Ha sigut un èxit i s’han acabat tots! Si algú s’ha quedat sense pot demanar-ne als delgegats verds o a la parada que hi haurà avui divendres a les 5 de la tarda al pati.
- Hi ha hagut un escamot verd, format per alumnes de 4t d’ESO, que s’han encarregat de passar per les aules per tal de conscienciar de la importància de tancar els llums i les pantalles dels ordinadors i així no malgastar tanta energia elèctrica. Aquesta campanya va lligada al projecte LOWAT d’estalvi energètic que fa uns quants anys que tenim iniciat.
Esperem que aquestes petites accions ajudin a generar una mentalitat més conscienciada amb el medi ambient.
]]>