Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS

Del 18 al 26 de novembre és la IX Setmana Europea de Prevenció de Residus. Des de l’Escola hi hem col·laborat amb una sèrie d’activitats. Aquí en teniu el llistat:

 

 • A Educació Infantil s’han fet dues activitats:
  • El dilluns 20 i dijous 21 van venir uns titelles que ens van ajudar a recordar com hem de reciclar a l’escola fent ús de les tres papereres que tenim: paper, reciclable i orgànic.
  • El divendres 24 a l’espai matemàtic “Juguem” hi vam trobar la Reciclamaleta, plena de materials didàctics i lúdics. La maleta té per objectiu que els infants prenguin consciència del fet que cada residu es llença a un lloc específic i, abans de fer-ho, cal preguntar-se: “on es llença això?” alhora, donar a conèixer la recollida selectiva i el procés de reciclatge i recuperació d’alguns residus. Aquestes activitats es van poder dur a terme gràcies a la col·laboració de la Mancomunitat la Plana.

 

 • A Primària s’han fet diferents activitats dins la campanya Donem-li una nova vida, on s’ha aprofundit en la reutilització dels residus per tal de poder allargar-los la vida o donar-los-hi una de nova a partir de la reparació o de la reutilització. Una de les activitats ha sigut en forma de vídeo reportatge, on els delegats verds de tot Primària han presentat què realitzen a les seves aules per tal de reutilitzar diferents tipus de residus per a usos quotidians: samarretes velles per fer pintura, pots de iogurt per fer tallers, càpsules de cafè per construir complements de Nadal etc.

 

 • A ESO s’han realitzat dues campanyes:
  • Posar una parada durant la setmana per tal d’acabar de vendre els boc’n rolls que encara hi havia en estoc i així aconseguir reduir, encara més, la utilització dels embolcalls no reutilitzables. Ha sigut un èxit i s’han acabat tots! Si algú s’ha quedat sense pot demanar-ne als delgegats verds o a la parada que hi haurà avui divendres a les 5 de la tarda al pati.
  • Hi ha hagut un escamot verd, format per alumnes de 4t d’ESO, que s’han encarregat de passar per les aules per tal de conscienciar de la importància de tancar els llums i les pantalles dels ordinadors i així no malgastar tanta energia elèctrica. Aquesta campanya va lligada al projecte LOWAT d’estalvi energètic que fa uns quants anys que tenim iniciat.

 

 

Esperem que aquestes petites accions ajudin a generar una mentalitat més conscienciada amb el medi ambient.

]]>

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website