Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

EL FESTIVAL DEL REFUGI

Els propers dies 25, 26 i 27 de febrer el pati de l’escola es transformarà en El festival del Refugi, amb tretze espais per crear, imaginar i reflexionar a l’entorn del refugi. Des de l’espai de la meditació com a refugi, fins a l’espai dels animals com a refugi, passant per la lectura com a refugi (dins d’un autobús), o el joc com a refugi, entre d’altres. Per dur a terme aquests espais-refugis comptem amb tot el professorat del centre i amb la col·laboració d’algunes entitats del poble i la comarca (la biblioteca Caterina Figueras, la Ludoteca de Tona, la protectora d’Osona, el centre GACO de Calldetenes, Cooperació Osona-Sahara i autocars Roqueta, entre d’altres).

El projecte està vinculat a Art i Escola, nascut de l’ACVic (Centre d’Arts Contemporànies de Vic) que, des de fa uns quants anys, llança un concepte artístic de forma anual dirigit a totes aquelles escoles que vulguin treballar-lo. Enguany és el refugi, i a la nostra escola hem ideat un festival que englobarà les diferents intel·ligències múltiples i  en el qual els alumnes (des de P3 fins a 4t d’ESO) hi participaran barrejats durant les tres tardes dels dies assenyalats. La definició dels espais, així com  la forma de treballar han vingut donades per les pròpies preferències dels alumnes, consultats prèviament. Una actuació musical per a tota la comunitat educativa serà la cloenda del festival.

A més a més, per implicar les famílies, s’està construint un mural del refugi a l’entrada de l’escola amb imatges sobre el què significa per a elles el refugi. I per escalfar els motors, el dilluns dia 18 de febrer, a les 7 de la tarda, alumnes, famílies i mestres, pujarem al castell de Tona amb el lema “El silenci i la natura com a refugi”.

Esperem que “el festival del refugi” esdevingui un espai d’espais que convidin a la reflexió social i a la creació artística.

Per últim, s’ha creat un compte d’instagram específic per aquesta activitat amb el nom de  @art_i_escola_evt. Segueix-nos!

Comissió d’Art i Escola de la Vedruna-Tona.

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website