Atenció al públic

Dl- Dv 8:00 - 18:00

C/ Germana Victoria, 21

08551 Tona

93 812 47 62

evt@evt.cat

37 EXPOSICIONS COMMEMOREN ELS 200 ANYS DE PRESÈNCIA VEDRUNA A CATALUNYA

Les escoles Vedruna tenen avui presència en 33 municipis i en tots ells faran memòria de l’empremta local de cada escola i també com a xarxa educativa d’iniciativa social. Fins a 37 exposicions es podran visitar entre els mesos de febrer i juny en diferents espais públics dels diferents barris i municipis amb escola Vedruna. A Tona, la podreu trobar a la Sala d’exposicions Can Sebastià del 8 al 20 de març juntament amb l’exposició de celebració dels 150 anys de la nostra escola.

Les escoles Vedruna tenen avui presència en 33 municipis i en tots ells faran memòria de l’empremta local de cada escola i també com a xarxa educativa d’iniciativa social. Fins a 37 exposicions es podran visitar entre els mesos de febrer i juny en diferents espais públics dels diferents barris i municipis amb escola Vedruna, així com també en el recinte del mateix centre educatiu.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Vedruna Catalunya Educació en el marc dels actes de celebració dels 200 anys de la congregació de les Carmelites de la Caritat Vedruna. Cada exposició inclou una part comuna, que recull l’origen i la trajectòria de la congregació, i una part amb la història i la vida de cada escola.

Així, el visitant podrà descobrir la tasca de les germanes al servei de l’educació, de la salut i de l’atenció a les persones més desvalgudes. Una història que neix amb Joaquima de Vedruna el 26 de febrer de 1826 a la ciutat de Vic. La seva és la primera institució nascuda a Catalunya adreçada a l’educació de la dona.Avui la congregació Vedruna, estesa a 25 països del món, continua treballant per atendre les tres grans potes del què anomenem Estat del benestar: l’educació, la salut i l’atenció social. Les escoles Vedruna ja en el segle XIX van ser pioneres en l’educació i són hereves d’aquesta tradició de compromís social. Per això comparteixen el Projecte Educatiu Vedruna per afrontar reptes socials de primer ordre, com la sostenibilitat, l’atenció personalitzada, l’atenció a la diversitat social, l’impuls de les llengües, l’educació en cultura religiosa o el compromís amb la llengua, la història i la cultura del país. Durant desenes i desenes d’anys han fet una tasca que no cobria l’Administració pública. L’exposició dels 200 anys expressa la voluntat de continuar essent una part viva, implicada i compromesa amb la xarxa del Servei d’Educació de Catalunya a partir d’una proposta educativa clara i transparent.

Comments are closed.
Arxius

CreaEscola Quality Certificate for Education Website